szerző:
MTI

Pintér Sándor belügyminiszter utasítására egy "elit alakulat" vizsgálta, hogy a romagyilkosságok valamennyi elkövetőjét bíróság elé állították-e, és arra jutottak, hogy igen.

Összesen hét szervezet vizsgálta az elsőfokú ítélet után, hogy a 2008-2009-es romagyilkosságok valamennyi elkövetőjét bíróság elé állították-e; a munkacsoport arra jutott, hogy a négy elítéltnek nem voltak segítői a gyilkosságokban – írta hétfői számában a Magyar Nemzet a Terrorelhárítási Központra (TEK) hivatkozva.

A lap ismertetése szerint a TEK-en kívül a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, valamint a honvédelmi miniszter jóváhagyásával a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képviseltette magát abban az "elit alakulatban", amely Pintér Sándor belügyminiszter utasítására a romagyilkosságok hátterét vizsgálta. 

A munkacsoport feladata a TEK tájékoztatása szerint az volt, hogy tisztázza: a gyilkosságok elkövetői a bűncselekményeket "valamilyen háttértámogatással bíró szervezet tagjaiként követték-e el, vagy magukban dolgoztak".

"A munkacsoport vizsgálata alapján a bűncselekmény-sorozatban – az elítélteken túlmenően – további személyek, szervezetek bizonyíthatóan nem vettek részt" – szögezte le a TEK a lap kérdésére.