szerző:
MTI

Pintér Sándor belügyminiszter utasítására egy "elit alakulat" vizsgálta, hogy a romagyilkosságok valamennyi elkövetőjét bíróság elé állították-e, és arra jutottak, hogy igen.

Összesen hét szervezet vizsgálta az elsőfokú ítélet után, hogy a 2008-2009-es romagyilkosságok valamennyi elkövetőjét bíróság elé állították-e; a munkacsoport arra jutott, hogy a négy elítéltnek nem voltak segítői a gyilkosságokban – írta hétfői számában a Magyar Nemzet a Terrorelhárítási Központra (TEK) hivatkozva.

A lap ismertetése szerint a TEK-en kívül a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, valamint a honvédelmi miniszter jóváhagyásával a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képviseltette magát abban az "elit alakulatban", amely Pintér Sándor belügyminiszter utasítására a romagyilkosságok hátterét vizsgálta. 

A munkacsoport feladata a TEK tájékoztatása szerint az volt, hogy tisztázza: a gyilkosságok elkövetői a bűncselekményeket "valamilyen háttértámogatással bíró szervezet tagjaiként követték-e el, vagy magukban dolgoztak".

"A munkacsoport vizsgálata alapján a bűncselekmény-sorozatban – az elítélteken túlmenően – további személyek, szervezetek bizonyíthatóan nem vettek részt" – szögezte le a TEK a lap kérdésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!