szerző:
MTI/hvg.hu

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen, akit saját felesége követett a nyírbogáti polgármesteri székben, az asszony pedig meg is szavaztatott egy ötmillió forintos búcsúprémiumot saját férjének. Simon szerint politikai hisztériakeltés folyik, a kormányhivatal pedig rendben talált mindent.

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen – közölte Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus azt tette szóvá, hogy Simon Miklós, Nyírbogát volt polgármestere több mint ötmillió forintot tett zsebre végkielégítésként és szabadságmegváltásként, s mindezt a település jelenlegi polgármestere, a képviselő felesége kezdeményezte. "Nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz családi vállalkozásban hordja haza a helyiek pénzét" – fogalmazott.

Legény Zsolt a vagyonosodási vizsgálat kezdeményezését azzal indokolta, hogy szerinte a fideszes politikus nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ötmillió forintos polgármesteri "bánatpénzt". 

Korábban az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

Simon Miklós az MTI-nek korábban azt mondta, politikai hisztériakeltés folyik ebben az ügyben, szerinte a végkielégítést jogszerűen fizették ki neki. A hivatalba lépő polgármesternek az új ciklus elkezdéskor kötelessége a munkaügyi folyamatokat lezárattatni, és ez akkor is kötelessége, ha éppen a férjéről van szó – fogalmazott. A kormánypárti képviselő azt is közölte, az őt és feleségét ért rágalmak miatt eljárást indít.