szerző:
hvg.hu

Mégis megmaradhat a gimnáziumi képzés az NGM fennhatósága alá tartozó győri Krúdy iskolában, miután a tárca hajlott a győri fideszes politikusok szavára. A gimnáziumi osztályokat visszaadják a Klik kezelésébe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyitott volt a győriek, a város polgármesterének véleményére, és ezért úgy döntött, megmaradhat a gimnáziumi képzés a győri Krúdy iskolában – írta honlapján Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő hétfőn. A gimnáziumi osztályok fenntartója a Klik lesz.

A Krúdy Gyula Gimnáziumban tehát továbbra is folytatódhat a diákok két tannyelvű és hagyományos gimnáziumi képzése. Bátran lehet jelentkezni a krúdys gimnáziumi osztályokba a következő, 2016/2017-es tanévre – írta a képviselő. Kara Ákos megköszönte annak a 9200 embernek a támogatását, aki a Facebookon csatlakozott a gimnáziumi képzés megmentéséért indult kezdeményezéshez.

©

Mint arról beszámoltunk, Győr egyik legjobb gimnáziuma, a Krúdy júliusban az NGM fennhatósága alá került, és a tárca úgy döntött, megszünteti az iskolában a gimnáziumi képzést, amit jelen pillanatban is ötszáz diák vesz igénybe. Az iskola vezetői a vendéglátó-ipari képzés mellett azért szorgalmazták a gimnáziumi oktatás megtartását, mert a győri Széchenyi István Egyetem része lett a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem, ami iránt a főként a gimnáziumból érkező humán szakosok érdeklődnek. Ráadásul a Széchenyi Egyetem is erősíteni akarja a bölcsészeti jellegű oktatást.

Kara Ákos, aki a fejlesztési tárca államtitkára is, hétfőn Borkai Zsolt győri polgármester oldalán tárgyalt az NGM-mel az iskoláról, és kiderült, hogy "a szakképzés és a gimnáziumi képzés szétválasztása" valójában csak terv volt, a "szakmai egyeztetések alapját szolgálta". Az ötlet egyébként a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalból érkezett, és a jelenleg ott tanulókat nem érintette volna – írta Kara.

"A munkánknak van értelme"

Bejcziné Mosolits Erika igazgató üzenetében megköszönte a győri politikusok "közbenjárását az illetékes szerveknél". "Mindezzel nagy örömet és nagy megnyugvást szereztek mindenkinek, aki ‪#‎krudysvoltam‬ ‪#‎krudysvagyok‬ ‪#‎krudysleszek‬" – írta. Az igazgató köszönetet mondott azoknak is, akik Varga Márk egykori krúdys diák szervezésében "ekkora lelkesedéssel fogtak össze és fejezték ki szeretetüket, aggodalmukat iskolánk iránt. Ez a fantasztikus összefogás ismét megerősített bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy munkánknak van értelme" – írta az igazgató a Facebookon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!