szerző:
hvg.hu

A Kocsis Máté által vezetett Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) is beszáll abba a perbe, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) indított a Transparency International (TI) ellen - hangzott el a kéziszövetség mai rendkívüli közgyűlésén.

A TI múlt hónapban jelentést adott ki a magyar látványsport-támogatásokkal kapcsolatban, Kocsis Máté szerint azt a hamis látszatot keltve, hogy a tao-rendszer valamennyi résztvevője szabálytalanságokat követ el - hangzott el a Nemzet Sport beszámolója szerint az MKSZ pénteki rendkívüli közgyűlésén.

"A Transparency International konkrét esetek említése nélkül egy egész sportközösséget gyanúsított meg alaptalanul, amit a magyar kézilabdázás sem hagyhat szó nélkül" - idézte Kocsist a beszámoló.

A TI októberi jelentése vészjósló következtetéseket tartalmaz: óriásstadionok kisvárosokban, követhetetlenül ömlő pénzek, uram-bátyám viszonyok az állam és a sportszövetségek között. Az egész rendszer abszolút nyertese a jelentés szerint egy Felcsút nevű település és sportegyesülete.

Az MLSZ helyreigazítási pert indított a TI-jelentés miatt - tette hozzá a beszámoló.