szerző:
hvg.hu

"Szerencsétlen megfogalmazásáért" mindenkitől elnézést kér Huszár Gábor fideszes polgármester, aki szerint Izrael állam és "bizonyos üzleti körök" állnak a párizsi támadássorozat mögött.

Mindenkitől elnézést kér Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere, aki a városi közgyűlésen Izrael államnak és "bizonyos üzleti köröknek" tulajdonította a november 13-i párizsi merényletsorozatot. A Huszár által elmondottakról hangfelvétel is készült.

Mint az Indexnek elmondta, a "szerencsétlen megfogalmazással" kapcsolatban hamarosan egy önkormányzati közleményt is kiadnak.

Frissítés: Huszár Gábor közleménye este meg is jelent. "A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom" - írta az önkormányzati hivatal által kiadott közleményben a polgármester. Mint üzente, mondatait nem a nyilvánosságnak szánta, és a vita hevében szerencsétlenül is fogalmazta meg, nem gondolta át kellőképpen a mondanivalóját.

Emlékszökőkút a párizsi merényletsorozat után
©

Huszár egyébként november 16-án, a városban létesítendő menekülttáborral kapcsolatos bizottsági ülésen ragadtatta magát az összeesküvés-elmélet kifejtésére. "Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni" – fogalmazott. A bizottság végül leszavazta a téliesített menekülttáborról szóló javaslatot.

A polgármester kijelentését az izraeli nagykövetség is elítélte. Huszár Gábor szavai "ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" – közölték.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!