szerző:
hvg.hu

A közoktatásban dolgozók nagy része végül hétfő reggel megkapta novemberi bérét. Hogy mi miatt csúszott a kifizetés, még mindig nem világos.

Ha jelentős késéssel is, de úgy tűnik, megkapta a fizetését a közszférában dolgozók nagy része. Ma reggel a hvg.hu-nak több pedagógus is jelezte, hogy megérkezett a  számlájukra a fizetés, de magyarázatot arra továbbra sem kaptak, hogy miért volt ennyire bizonytalan a kifizetésük.

Cikkünk megjelenése után azonban egy pécsi tantestület jelezte, nekik ma sem utalták a novemberi bért.

Múlt héten derült ki, hogy a közoktatásban dolgozók december 3-a helyett később kapják meg a novemberi fizetésüket. A csúszást az utolsó pillanatban közölték velük, mint ahogy 900 ezer közalkalmazottal is ezt történt.

Lázár János múlt csütörtökön a Kormányinfón azt mondta, hogy technikai probléma miatt történt a fizetések csúszása, mert a Magyar Államkincsár nem tudott időben átállni az új, úgynevezett KIRA rendszerre. Majd az Államkincstár közölte, hogy nem miattuk késnek a kifizetések. Így még mindig nem tudni, hogy ki a felelőse a csúszásnak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mindenesetre a felelőst keresni. Vasárnapi közleményükben azt írták, követelik a kialakult helyzetért felelősök megnevezését, és elszámoltatását! "Követeljük, hogy a Parlament – a lehető leghamarabb – alkosson olyan jogszabályi környezetet, mely lehetővé teszi hazánk közoktatásának biztonságos, és eredményes működését! Követeljük a – demokratikus minimumnak számító – jogbiztonság feltételeinek biztosítását!"

Ha Ön mégsem kapta meg a fizetését, akkor írjon az [email protected] címre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!