szerző:
hvg.hu

Vagyonosodási vizsgálatot kért saját maga ellen Juhász Péter. Az Együtt ötödik kerületi önkormányzati képviselője közzétette Facebook-oldalán a NAV-nak írt ironikus levelét, amelyben azt kéri, hogy az adóhatóság „olyan tüzetesen vizsgálja át az Orbán-kormány NER-gazdagjainak vagyonosodását is”, ahogy az övét.

Az Együtt „minden kormánytag és a maffiacsalád más tagjaival” szemben vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez. A Fidesztől annyi telt a nyilvános elszámolás helyett, hogy felszólítottak, kezdjem magamon – írja a Facebookon Juhász Péter.

„Elsőként magam ellen kezdeményezem a vagyonosodási vizsgálatot. Nekem ugyanis nincs félnivalóm, mert nem lopok a közösből” – fogalmazott.

Juhász Péter várja, hogy „Orbán, Rogán, Szijjártó, Lázár és a sok közpénztolvaj követi példámat, és elszámol a nyilvánosság előtt azzal, amije van. Nekik lényegesen nagyobb a vagyonuk ugyanis, mint amennyit életük során legálisan kereshetek” – vélte.

A NAV-nak írt levelében Juhász Péter kéri, hogy tárják fel „offshore cégei hálóját, a gyermekeire íratott ingatlanok tömkelegét, és titkos bankszámláin parkoltatott milliárdjait”. „Ahhoz is hozzájárulok, hogy bérelt lakásomba ellátogassanak, hogy az aranytömbökben és készpénzben parkoltatott korrupciós jutalékomat is számba vehessék” – tette hozzá.