szerző:
hvg.hu/MTI

A jelenlegi ígéretek szerint a kéményseprőket a katasztrófavédelem foglalkoztatja majd, miután átvette az ország bizonyos területein a kémények ellenőrzését és karbantartását.

A kéményseprők szakszervezete december 17-én tárgyalt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetésével, ahol többek között elhangzott, hogy a katasztrófavédelemhez jelentkező összes kéményseprőnek határozatlan idejű szerződést, cafetériát, rugalmas munkaidőt és magasabb fizetést kínálnak – mondta Vámos Csaba szakszervezeti elnök a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A kéményseprőknek az jelentett problémát, hogy a rezsicsökkentés közvetett hatása miatt egyszerűen csődbe mentek a kéményseprő-vállalkozások az ország számos pontján, így nem tudták ellátni a feladataikat. Tavasszal képzés is indul, ami a hagyományos kéményseprőképzéshez hasonlóan 800 órás OKJ-s oktatás lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!