szerző:
hvg.hu

A főváros és az állam elosztja egymás között a sportlétesítményeket és a környező infrastruktúra megépítésének költségeit, valamint kijelölték, hogy Parlamenttel szemben fognak ugrani a műugrók a Dunán kialakított medencébe a 2017-ben Budapesten rendezett vizes világbajnokság alatt.

Az állam vállalta magára a különböző vizes sportlétesítmények munkálatainak elvégzését, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezeleőn finanszírozza a 2017-es vizes világbajnokság színhelyéül szolgáló Dagály Úszóközpont munkálatait és a meglévő strand felújítását - derül ki a hétfői Magyar Közlönyből. Szintén az MNV Zrt. finanszírozza azt az óriás ugrótornyot, melyet végül a Parlamenttel szemben a Bem rakparton alakítanak ki a Batthyányi tér magasságában, de egyes kisebb munkálatokat is az állam áll, mint a parkolók kialakítását vagy a távhővezetékek cseréjét.

Ilyen lehet az elkészülő Dagály.
©

A szintén állami szereplőnek számító Nemzeti Sportközpontok végzi a Császár-Komjádi, a Hajós Alfréd és a Széchy Tamás uszoda felújítását.

A fővárosra hárul a különböző gyalogos sétányok és a Duna mentén vezető kerékpárutak kialakítása az V. és főleg a XIII. kerületben, egy gyalogos híd megépítése a Rákos patakon, valamint a margitszigeti központ beléptetőrendszerének kialakítása, illetve a sziget teljes rekonstrukciója a sportlétesítményeket leszámítva, kiegészülve egy kompkikötővel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!