szerző:
HVG

Beáldozá a Fidesz a Farkas Flóriánt, a roma önkormányzat korábbi elnökét, ha ezzel a kormányhoz lojálisabb testület jöhetne létre – írja a HVG e heti száma.

Forgatókönyvet dolgozott ki a kormány Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke, jelenlegi miniszterelnöki biztos „visszavonultatására” – állítják Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez közeli forrásaink, akik szerint a tárcavezető még az önkormányzat zűrös ügyeit vizsgáló „ügyészség előtt” akar lépni.

„Egyszerűen be akarják vele döntetni az Országos Roma Önkormányzatot, hogy létrejöhessen egy új, a jelenleginél lojálisabb, majd azután egyszerűen elküldik, ha az ügyészség talál valamit” – mondta a minisztériumi vezetés megfontolásait ismerő forrás. 

Orbán Viktor a Fidesz december közepi kongresszusán még Schmitt Pállal és Pokorni Zoltánnal említette egy lapon Farkast, hogy a párt nem engedi el a kezét, mert „az országot és a Fideszt szolgálja”, de a vezérkarban valószínűleg már tudják, mi vár Farkasra.

Részletek a HVG csütörtökön megjelenő számában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!