szerző:
hvg.hu

Február végéig rács mögött marad az a két november végén elfogott férfi, akik az állítólagos gyanú szerint fegyveres merényletet terveztek a miniszterelnök ellen – írta a Magyar Idők.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatását az illetékes Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította – közölte a Magyar Idők. Ez azt jelenti, hogy hatvan napig még a legszigorúbb kényszerintézkedés alatt állnak.

Az eddig megjelent információk szerint veszélyes, terrorcselekménynek minősülő akciót tervezett a Magyar Nemzeti Hadsereg (MNH) november 22-én elfogott két aktivistája. A Terrorelhárítási Központ (TEK) által november 20-án elfogott M. P. és R. Gy. ügyé­ben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást – tette hozzá a beszámoló..

A két fegyveres állítólag Orbán Viktor miniszterelnök ellen készült egy merénylet végrehajtására néhány nappal az iszlám terroristák által elkövetett novem­ber 13-ai párizsi merényletsorozat után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!