szerző:
hvg.hu

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

"Mindannyiunknak az lehet a legfőbb közös kívánsága, hogy legyen békés a világunk" - mondta Áder János újévi köszöntőjében. Az államfő szerint egy évvel ezelőtt senki sem tudhatta, milyen meglepetéseket tartogat 2015: migrációs válság, terrorcselekmények.

Áder szerint rég történt meg, hogy a következő évet ennyire bizonytalannak érezzük, mint ahogy az is, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat.

Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk őket.

Az államfő szerint a karácsony élményét kell átvinni a következő évre, azaz az együtt eltöltött békés órákat, a meghitt családi beszélgetéseket, az éjszakába nyúló közös játékokat a gyermekekkel, az örömteli találkozásokat rokonokkal, barátokkal.

Az államfő felhívta a figyelmet arra is, hogy "csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz".

Legyen 2016-os cselekedeteink vezérlő elve a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat. És legyen a mi iránytűnk: a szeretet.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!