szerző:
hvg.hu

Hiába fogadott őrző-védőket Simicska Lajos cége, a főváros megkezdte a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak bontását.

   
Hirdetőoszlop a sorsát megpecsételő darusautóval és őrző-védőkkel a Bocskai úton
©

Kitört a budapesti hirdetőoszlop-háború. Sebtében, karácsony előtt három nappal hívta össze a Fővárosi Közgyűlést a testület komplett Fidesz-frakciója. Mint Tarlós István főpolgármester kurtán-furcsán fogalmazott. "18 képviselő kereste meg azzal, hogy rendkívüli közgyűlést hívjon össze, ezt pedig a szervezeti és működési szabályzat értelmében kötelessége megtenni". Azt természetesen senki nem ismerte el nyilvánosan, hogy a budapesti közösségi közlekedés finanszírozása miatt a miniszterelnökkel éppen huzakodásban lévő főváros vezető testületének tagjai pártutasítást kaptak volna az Orbán Viktorral összeveszett Simicska Lajos érdekeltsége elleni hadüzenetre. Az előterjesztés semmitmondóan úgy szólt, hogy "a Főváros területén jelentős problémát okoz a közterületek jogosultatlan használata, ami akadályozza a fővárosi közterületek rendeltetésszerű használatát, rontja a városképet, aláássa a jogbiztonságot, a Fővárosi Önkormányzatnak pedig bevételkiesést és vagyoni hátrányt okoz". A közgyűlés mindenesetre kötelességtudóan felvette a harcot, és ízibe határozatot fabrikált. A határozat végén, mintegy mellékesen, arról is rendelkeztek, hogy ha a fővárosi közterületeket eddig uraló Mahir Cityposter Kft., amellyel szeptemberben - egyoldalúan - szerződést bontottak, december utolsó napjáig nem takarítja el a hirdetőtábláit, akkor a Főváros a Simicska-cég költségére "elrendeli a közterületek eredeti állapotának helyreállítását, a cég által kihelyezett eszközök elbontásával". 
    Az óra ütött, a fővárosi haderő mozgásba lendült. A bontást már meg is kezdték, amelyről itt videónkon is megnézhet. Simicskáék azonban őrző-védőket fogadtak fel, és az Index információi szerint bíróságon is kérték a főváros eltiltását az álláspontjuk szerint jogellenes magatartástól. Simicskáék ügyvédje, Magyar György az ugyancsak Simicska-érdekeltség HírTv-ben úgy fogalmazott, hogy a felmondás "mondvacsinált és jogellenes." Az ügyvéd arra hivatkozik, hogy a Fővárosi Közgyűlésdöntését a Mahir bíróságon támadta meg, ennek pedig halasztó hatálya van. Most a rendőrséget várják, hogy "megvédjék a tulajdonukat" - tette hozzá Kovács István, a Mahir ügyvezetője.

Látványos győzelmet arattak a kormányerők
©


    A hvg.hu helyszínen lévő fotósa szerint azonban a fővárosi hadigépezet már mozgásba lendült, és Simicskáék "élőereje" kevésnek bizonyult az óriási darusautóval szemben.

Megtisztítják a terepet a harci cselekmények maradékától

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!