szerző:
hvg.hu

A legbefolyásosabb lengyel politikusokkal találkozhat a magyar kormányfő egy dél-lengyelországi üdülőhelyen, magánlátogatásnak tekinthető útján.

Egynapos látogatást tesz Lengyelországban szerdán Orbán Viktor – értesült több forrásból is a VS.hu. A kormányfő a lap szerint a legbefolyásosabb lengyel politikusokkal találkozik, amikor a kormányzó párt, a Jog és Igazságosság (PiS) meghívásának tesz eleget.

A diplomáciai protokoll értelmében az út magánlátogatás, a találkozó helyszíne ezért nem a varsói parlament, hanem egy dél-lengyelországi üdülőhely lesz – írja a VS.

©

Orbán Beata Szydlo lengyel kormányfővel, valamint a PiS elnökével, a lengyel politikai élet tényleges irányítójával is találkozhat egyes hírek szerint, a megbeszélések napirendje pontosan nem ismert.

Mint megírtuk: tavaly februárban a Varsóban hivatalos úton járó Orbánt nem fogadta a választásokra készülő Jaroslav Kaczynski, mert a magyar kormányfő előzőleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztetett Budapesten. Kaczynski korábban példaképnek tekintett Orbánra, hívei tömegesen vettek részt magyarországi kormánypárti demonstrációkon, akkor pedig úgy nyilatkozott: Szerinte Orbán Viktor magatartása rombolja az európai szolidaritást.

Az úttal kapcsolatban megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki csupán annyit közölt, hogy a Miniszterelnöki Sajtóiroda Orbán Viktor hivatalos és sajtónyilvános programjairól tud tájékoztatást adni a sajtó számára. "Ha lesz ilyen, a megszokott módokon értesítjük a szerkesztőségeket" – írta válaszában Havasi.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!