szerző:
hvg.hu

A Velencei-tó 5 centiméter vastag jegén beszakadt férfit mentettek ki a rendőrök egy gyakorlat során.

A Velencei-tavon modellezte a jégből mentést a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vízi körzeti megbízottjaiból alakított jégőrség kedden - olvasható a rendőrség honlapján.

©
©

A gyakorlat során a tó 5 centiméter vastag jegén beszakadt férfit mentettek ki a rendőrök. A kimentést követően az Országos Mentőszolgálat munkatársai látták el a kihűlt férfit és szállították el a gyakorlat helyszínéről.

©
©

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmet arra, hogy a Velencei-tó jege még nem alkalmas a sportolásra, az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert.

Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével, kikötők és veszteglőhelyek területén és folyóvizeken.
 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!