szerző:
hvg.hu

Egy somogyi férfi együtt élt 77 éves édesanyjával. A korábban önellátó asszony fokozatosan legyengült, és amikor már nem tudott felkelni az ágyából, a fia akkor sem hívott segítséget, és nem gondoskodott az ellátásáról. Ennek következtében az anya idő előtt elhunyt. A férfira letöltendő börtönt kért az ügyészség.

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat egy férfival szemben, mert az nem gondoskodott idős, beteg édesanyjáról.

A vádlott és 77 éves édesanyja egy házban laktak, éjszaka ugyanabban a szobában aludtak. Az idős asszony 2014 szeptemberében még önellátó volt, de fokozatosan gyengült, míg 2015. február közepétől már nem tudott az ágyból felkelni.

A vádlott mozgásképtelen édesanyjáról nem gondoskodott, orvost nem hívott hozzá, így az asszony 2015. márciusban meghalt, ami az időben érkező szakszerű ellátás mellett elkerülhető lett volna.

A főügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást kért a vádlottra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!