szerző:
hvg.hu

"Csak valakire rá kellett húzni a vizes lepedőt" – Bándy Kata elítélt gyilkosa ilyeneken töri a fejét a börtönben és azt mondja: a 40 év sok, szerinte 20 év alatt meg tud változni egy ember.

Az egész országot felkavarta a 2012 júliusában történt borzalmas eset, amikor Péntek László követni kezdte a fiatal, rendőrségi pszichológusként dolgozó Bándy Katát, majd megpróbálta megerőszakolni, aztán megfojtotta.

A férfit elsőfokon életfogytiglanra ítélte a bíróság, másodfokon, új védőügyvéddel felszerelkezve már csak 40 évet kapott.

©

A Blikk idézi a Hír Tv Rájátszás című műsorának adott interjúját, amiben azt mondja, nem tartja megfelelőnek azt, ahogyan a bíróság kezelte az ügyét.

Szerinte pár részletet kihagytak, "csak valakire rá kellett húzni a vizes lepedőt". Péntek azt állítja: nem verte meg Bándy Katát és nem is harapta.

Azt is elmondta: túlzásnak tartja a 40 évet, ő "olyan 20 évet gondolna", ezalatt szerinte egy ember meg is tud változni, és ezt ráadásul "szellemileg és fizikailag is kibírná".