szerző:
hvg.hu/MTI

Az egészségügyért felelős államtitkár az M1-ben elmondta, hogy miből kéne finanszírozni a magyar egészségügyet.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában úgy fogalmazott: a jelenlegi helyzet csak úgy javítható, ha közben "a struktúra is változni fog". Ónodi-Szűcs elismerte, hogy alacsonyak a bérek a magyar egészségügyben, ugyanakkor úgy gondolja, be kell látni, a rendszert a magyar dolgozók járulékaiból kell finanszírozni.

Az államtitkár hozzátette, ígéretet kapott a béremelésre, de ennek mértékéről és időpontjáról azonban nem kívánt nyilatkozni. Az államtitkár azt is elmondta, hogy valóban nem megfelelő az egészségügy költségvetése, amelyből rengeteg pénz hiányzik, de önmagában az, hogy többletforrásokat juttatnak egy területnek, nem oldja meg a problémákat, csak akkor, ha egyéb változással is együtt jár.Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, hogy az egészségügy az utolsó "szocialista csökevény", amelyben feudalisztikus viszonyok uralkodnak.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!