szerző:
hvg.hu

A lengyel média szerint a nedeci várkastélyban egyeztet egynapos lengyelországi látogatásán Orbán Viktor Jaroslav Kaczynskival, a Jog és Igazságosság párt elnökével. A VS.hu kedden azt írta, hogy a magyar miniszterelnök a párt meghívásának tesz eleget, a diplomáciai protokoll értelmében az út magánlátogatás, a találkozó helyszíne ezért nem a varsói parlament lesz.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy Orbán Viktor egy dél-lengyelországi üdülőhelyen egyeztet szerdán befolyásos lengyel politikusokkal, köztük Kaczynski mellett Beata Szydlo lengyel kormányfővel.

A lengyek köztévé hírcsatornájának oldalán azt írják, hogy az egyeztetés helyszíne az ország déli részén található Nedec (Niedzica).

A megbeszélések napirendjéről továbbra sem tudni semmit.

A kép egy 2010-es találkozón készült
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!