szerző:
hvg.hu

Debrecenben fogták el azt a férfit és társát, akik akarata ellenére elvittek Nyírábrányból egy fiatal lányt. A lányt barátja a hajánál fogva húzta a kocsihoz és késsel fenyegetve késztette beszállásra, így vitte el, de rövid időn belül közbeavatkoztak a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást Gy. Attila és R. Tamás ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint január 6-án reggel Nyírábrányban Gy. Attila a barátnőjét az utcán megfogta és a hajánál fogva a gépjárművéhez húzta. A 28 éves férfi egy késsel megfenyegette a 17 éves lányt, akit akarata ellenére berángatott a Volkswagen típusú gépkocsiba, amelyet a férfi társa, egy hencidai lakos vezetett. A két férfi a sértettel a helyszínről ismeretlen helyre távozott.

©

Az esetről történt bejelentést követően még aznap 19 óra 45 perckor a rendőrök megjelentek a debreceni Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában, mert lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy ott parkol a felhívásban szereplő Volkswagen típusú személygépkocsi, amelyben két férfi és egy lány ül.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Gy. Attilát és társát, a 41 éves R. Tamást a helyszínen elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 17 éves lányt a rendőrök orvoshoz vitték. A nyomozók megkezdték a két hencidai férfi elszámoltatását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!