szerző:
hvg.hu/MTI

Ma járt volna le a Lehel utcai robbantással kapcsolatos nyomozás határideje, ám a rendőrség ismeretlen tettes ellen tovább nyomoz. Korábban egy motorost kerestek a bűncselekmény miatt.

Május 7-éig meghosszabbította a nyomozást a rendőrség a Lehel utcai robbantás ügyében - közölte az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön. Az MTI azért kereste meg a rendőrséget, mert a két éve történt bűncselekmény nyomozásának határideje csütörtökön járt volna le. 

A rendőrség közlése szerint az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás

©

Mint arról beszámoltunk: 2014. január 13-án hajnali négykor a Lehel utca 70-72. szám alatt található CIB-bankfiókot robbanás rázta meg; a detonációban a szomszédban lévő Budapest Bank épülete is megsérült. A bankok és a térfigyelő rendszer kameráinak felvételei alapján egy fekete ruhás motoros hajtott az épület elé. Miután leszállt a motorról, letett egy csomagot az épületnél, majd a járműre visszaszállva, sietve távozott. Néhány perccel később élesedett a bomba.

©

A társasház szerkezetében – melynek aljában a pénzintézet található – körülbelül 25 millió forint kár keletkezett, a lakásokban pedig további 1,5 millió. A rendőrség akkori közlése szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, a robbantásban nem sérült meg senki. A rendőrség aznap arról tájékoztatott, hogy egy motorost keresnek a bűncselekmény miatt.