szerző:
hvg.hu

Akciófilmbe illő jelenetek szemtanúi lehettek szerda este a debreceniek. Vásárlók eredtek egy élelmiszerboltot kiraboló férfi után, aki lövöldözni kezdett az utcán. A tettest elfogták.

Két állampolgár tartotta vissza azt a derecskei férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy debreceni élelmiszerboltot tegnap, azaz szerda este 9 óra után.

A gyanúsított menekülés közben két lövést is leadott. Személyi sérülés nem történt – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

©

A maszkot viselő férfi a debreceni Derék utcában található élelmiszerüzletbe ment be, ahol egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette az eladót és a bevételt követelte. A nő átadta a férfinak a kasszában lévő pénzt. Eközben az üzletbe belépett két férfi. A tettes ezt látva elmenekült.

Az eladó a két vásárlótól kért segítséget, akik azonnal a rabló után szaladtak. Menekülés közben az elkövető több méter távolságból két lövést is leadott az őt követők felé.

A férfiak elfogták  a férfit, és visszatartották a rendőrség érkezéséig. A rendőrök a helyszínen elfogták a 37 éves férfit. A helyszíni szemlén megtalálták és lefoglalták a gáz-riasztó fegyvert.

Rablás miatt nyomoznak az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!