szerző:
hvg.hu

Elképzelhető, hogy a kínai hatóságok szabadon engedték azt a férfit, akit a magyar rendőrség egy Akácfa utcában lakó prostituált meggyilkolásával gyanúsít – írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

Bár korábban Kínában már elfogták, továbbra is él a nemzetközi körözés Jao Kao-peng ellen, az ellen a kínai állampolgár ellen, aki a rendőrség gyanúja szerint tavaly májusban meggyilkolt egy Akácfa utcában dolgozó prostituáltat, H. Nancyt.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a férfit a kínai hatóságok elengedték, mert nem áll rendelkezésükre ellene semmilyen bizonyíték. A lap rákérdezett az értesülésre a magyar ügyészségnél, akik sem megerősíteni, sem cáfolni nem voltak hajlandók azt, illetve azt közölték, hogy az ügyben folynak az egyeztetések Kínával. Magyarország és Kína között nincs kiadatási megállapodás, tehát ha nem sikerül megegyeznie a két hatóságnak, akkor a férfi megúszhatja a dolgot.

Jao Kao-peng a tavaly májusban kiadott nemzetközi körözés hatására maga jelentkezett a kínai rendőrségen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!