szerző:
hvg.hu

Pótlóbuszok járnak a 2-es metró helyett a Deák Ferenc tér M és az Örs vezér tere között. A BKK tájékoztatása szerint „forgalmi ok miatt” nem járnak a szerelvények, az Index pedig úgy tudja, hogy valaki állítólag beszaladt az alagútba, ezért állították le a közlekedést. Utóbbit hivatalosan még nem erősítették meg.

Az Index olvasóktól tudja, hogy valaki beszaladt az alagútba, és egyelőre nem találják, ezért borult fel a közlekedés rendje a 2-es vonalon. A BKK Facebook-oldalán olvasható hozzászólások szerint több megálló között is vesztegelnek szerelvények. Ugyancsak egy olvasótól érkezett egy fotó az Indexhez arról, hogy az egyik szerelvény utasai a sínek között sétáltak be a Keleti pályaudvarra.

Egy másik beszámoló szerint a Batthyány térre 10 perc után érkezett meg a metró, de már tömve volt, és a Deákra még jobban megtömve gördült be a vonat. Délután a Batthány tér és a Déli pályaudvar között sem járt valamiért a metró. Bonyolította a helyzetet az is, hogy délután egy ideig nem állt meg a Kossuth téren a metró, valószínűleg a brit miniszterelnök látogatása miatt.