szerző:
MTI

Szinte teljesen helyreállt az áramszolgáltatás Baranya megyében, ahol a csütörtöki havazás okozott üzemzavart. Az ígéretek szerint estére Bács-Kiskun megyében is helyreállítják a szolgáltatást az áram nélkül maradt háztartások nagy részében.

Baranya megye harmincnégy településén fejezték be a helyreállítást csütörtök estére. Komló egyik zártkerti részén, Drávaiványiban és Bogdása-Körcsönyepusztán nincs még áram – közölte az E.ON Hungária Zrt.  A havazás miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre, ez okozott áramkimaradást, amik körülbelül 6500 fogyasztót érintett.

Az esti órákra a fogyasztók többségénél helyreállítják az áramszolgáltatást az EDF DÉMÁSZ működési területén is – ígérik. Csütörtökre virradóra a hó és a jég több mint 40, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen okozott fennakadást az áramellátásban.

A hajnal 3 óra óta tartó javítást nehezítette, hogy a havas, jeges úton a járművek és a szerelők is nehezen tudták megközelíteni a hibahelyeket. Egyszerre 120 szerelőcsapat 100 gépjárművel dolgozott, az üzemzavarok elhárítását erdészek, önkéntesek és partnerszerelők segítették. Délutánra a cég több mint 30 ezer ügyfelénél helyreállították az áramellátást.

Az EDF DÉMÁSZ munkatársai az éjszaka is dolgoznak. Arra kérik a fogyasztókat, hogy akinél péntek délelőttig nem lesz áram, az jelezze ezt a cég éjjel-nappal elérhető telefonos (06-40-822-000) vagy online ügyfélszolgálatánál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!