szerző:
MTI

Letartóztattak egy felesége meggyilkolásával gyanúsított tatabányai férfit, aki megpróbált úgy tenni, mintha felesége eltűnt volna.

A Tatabányai Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy tatabányai férfi előzetes letartóztatását, akit a gyanú szerint november 14-én megfojtotta, majd elásta feleségét – közölte honlapján a Tatabányai Törvényszék. 

A férfit azzal gyanúsítják, hogy a vele együtt autózó feleségét megfojtotta, majd a Tata-Komárom közötti útvonalon a szántóföldön elásta. A rendőrség korábbi közlése szerint a holttestet december 30-án fedezték fel. Azonosítása után kiderült, hogy a győri rendőrkapitányság eltűntként kereste. Az asszony utolsó napjainak feltérképezése után szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet, majd meghallgatása után őrizetbe vették. 

A gyanúsított korábban a sértett eltűnéséről valótlan bejelentést tett, a nő családtagjait, ismerőseit igyekezett a sértett sorsát illetően megtéveszteni. A előzetes letartóztatásról szóló döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.