szerző:
MTI

Letartóztattak egy felesége meggyilkolásával gyanúsított tatabányai férfit, aki megpróbált úgy tenni, mintha felesége eltűnt volna.

A Tatabányai Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy tatabányai férfi előzetes letartóztatását, akit a gyanú szerint november 14-én megfojtotta, majd elásta feleségét – közölte honlapján a Tatabányai Törvényszék. 

A férfit azzal gyanúsítják, hogy a vele együtt autózó feleségét megfojtotta, majd a Tata-Komárom közötti útvonalon a szántóföldön elásta. A rendőrség korábbi közlése szerint a holttestet december 30-án fedezték fel. Azonosítása után kiderült, hogy a győri rendőrkapitányság eltűntként kereste. Az asszony utolsó napjainak feltérképezése után szerdán gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat férjét, a 45 éves tatabányai B. Róbertet, majd meghallgatása után őrizetbe vették. 

A gyanúsított korábban a sértett eltűnéséről valótlan bejelentést tett, a nő családtagjait, ismerőseit igyekezett a sértett sorsát illetően megtéveszteni. A előzetes letartóztatásról szóló döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

 


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!