szerző:
MTI

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-nek egy rövid köszönömmel reagált pénteken arra, hogy Orbán Viktor felajánlotta "jószolgálati" képességeiket a Hosszú Katinka úszóval kialakult vitában.

Az úszószövetséggel kapcsolatos ügy szereplői kiváló sportemberek – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában. Hozzátette, miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért felajánlotta "jószolgálati" képességeiket, "csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el".

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol közölte, elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit szerdán, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte, és azt is mondta, nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Az ügy folyományaként az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László csütörtökön lemondott posztjáról, azonban Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök azt mondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is.