szerző:
hvg.hu

A százhalombattai civil szervezetek demonstrációt tartanak pénteken a városba tervezett gumihulladék-feldolgozó megépítése ellen. A rendezvényen a DK is részt vesz, és Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár is beszédet mond.

Sokáig, ha a Fidesz és a környezetvédelem szóba került, mindenkinek a 19-es párttagkönyv tulajdonosa jutott az eszébe, aki hosszú évtizedekre visszamenőleg elhivatott környezettudatos aktivista volt. De Illés Zoltánra gyakorlatilag leginkább akkor volt szüksége pártjának, amikor a választások előtt hatni kellett a szavazókra.

Az Orbán által mindig is balos témának számító környezetvédelem párton belüli képviselője 2014 nyarán távozott, miután kiderült, megszűnik a környezetvédelmi államtitkári posztja – Szijjártó Péter egy dél-afrikai nagyköveti poszt felajánlásával még meg is alázta a politikust.

©

Illés harcos környezetvédő csak azután lett, ahogy kikerült a kormányból: leváltása után kritizálta a napelemekre kirótt termékdíjat,  Paks II.-t és a római-parti mobilgátat, így azóta ellenzéki médiumok kedvelt riportalanya lett, most pedig az Index szúrta ki, hogy Gyurcsányékkal együtt tiltakozik ma egy fideszes beruházás ellen Százhalombattán. A DK meghívója szerint Illés fel is szólal, egy DK-ssal, Szabó Attilával karöltve, aki a város környezetvédelmi tanácsnoka és egyben az aláírásgyűjtés kezdeményezője.

.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!