szerző:
hvg.hu

Négymilliárd forint hiányzik a város költségvetéséből az új stadionra, mégis érvényesnek tekintette a bírálóbizottság a stadion építésére kiírt pályázatot, melynek pénteken hirdették ki a győztesét.

Több mint 13 milliárd forintba fog kerülni Szombathely új futballstadionja, melynek építésére egyedül a Swietelsky Magyarország tett érvényes ajánlatot, a Strabag és a Westbau Hungária pályázatát érvénytelennek ítélte a bizottság – írja az Index. A portál úgy tudja, hogy a bizottság a másik oldalon elnézőbbnek bizonyult, ugyanis a város költségvetésében 4 milliárd forinttal kevesebb pénz áll rendelkezésre, mint amennyi a győztes cég munkáira elegendő lenne.

A Szombathelyi Haladás új stadionjának látványterve.
©

A 2016-os állami költségvetésben 9,6 milliárd forintot különítettek el a Haladás új stadionjára, amelyből viszont csak 8,8 milliárd fordítható a tényleges építkezésre, a többi „egyéb” költség – írja a portál. A nyertes pályázó ajánlata viszont 13,2 milliárdról szólt, és ez az összeg 5 százalékkal is magasabb lehet egy tartalékkeret terhére. A különbözet azonban nem zavarta a bírálókat, akik annyit fűztek hozzá, hogy "a pénzügyi fedezet kerüljön megemelésre", ekkor lesz maradéktalanul érvényes a pályázat – előzetes hírek szerint az állam már titokban jelezte, hogy a hiányzó pénzzel nem lesz probléma.

Megkeresték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy mit terveznek, kipótolják-e a hiányzó milliárdokat, de nem válaszoltak a portálnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!