szerző:
MTI / hvg.hu

A rendőrség szerint egy hirdetőoszlopokat védő cég két embere inzultálta az oszlopok eltávolításával megbízott egyik munkást. A vagyonőrök ügyvédje szerint semmilyen tettlegességre nem került sor.

Garázdaság gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen, akik a rendőrség gyanúja szerint erőszakosan léptek fel egy budapesti hirdetőoszlop bontását végző munkással szemben – közölte honlapján a rendőrség pénteken.

Közleményük szerint még szerdán a XI. kerületben egy hirdetőoszlopnál szóváltás alakult ki a bontási munkálatokat végző munkások, illetve egy vagyonőri cég két alkalmazottja között. A vagyonőrök követték a sértettet, aki a helyszínről távozott, majd megállt a IX. kerületi Kvassay Jenő úton, egy benzinkúton. A rendőrség közleménye szerint a vagyonőrök szidalmazni kezdték a sértettet, erőszakos magatartást tanúsítottak vele szemben, s miközben megpróbálta elhagyni a helyszínt, egyikük megrongálta a gépkocsiját.

Az eset a Bartók Béla úti oszlopok eltávolítását követően történt - tudtuk meg a két vagyonőrt képviselő ügyvédtől, Böröczky Kornéliától, aki szerint szó sincs arról, hogy a munkást követte volna a két vagyonőr, egyszerűen összefutottak a benzinkútnál, és ott folytatták azt a szóváltást, amelybe már az oszlopnál bele keveredtek. Az ügyvéd szerint nem volt semmilyen tettlegesség, viszont a munkás távozáskor elsodorta az egyik vagyonőrt, amely térdsérülést szenvedett és járógipszet kapott.

A rendőrség viszont a vagyonőröket állította elő szerdán és őket hallgatták ki gyanúsítottként. A vagyonőrök szabadlábon védekeznek, velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja az eljárást. Ügyvédjük viszont azt mondja, magánvádas eljárást kezdeményez a vagyonőr elsodrása ügyében a bíróságon.

Az esetről csütörtökön írtunk a Népszabadságra hivatkozva. A lapnak az oszlopok tulajdonosának, a Mahir Cityposternek az ügyvédje, Magyar György nyilatkozott arról, hogy az oszlopokat védő biztonsági cégnél razziáztak a rendőrök, és két embert ki is hallgattak. A miniszterelnök szemében kegyvesztetté vált Simicska Lajos oszlopai ellen folytatott fővárosi háború hátteréről itt olvashat bővebben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!