szerző:
hvg.hu

Éjszaka mozdonnyal vontatták el a Kőér utcai járműtelepről az első hat kocsit a 3-as metró szerelvényei közül, amelyeket a Metrovagonmas oroszországi gyárában újítanak fel.

A szerelvény átment Kőbánya-Kispest állomáson, majd az Indóház szerint Dunakesziig gördült, ahonnan valószínűleg péntek este indul tovább. Szobon és Szlovákián át viszik a célállomás felé, a bizonytalan ukrán helyzet miatt elkerüli ugyanis Záhonyt a „metróvonat”.

©
©
©

Videó is készült az indulásról. A tervek szerint a régi szovjet flotta többi tagját fokozatosan küldik majd felújításra, és nemsokára megkezdik a 3-as vonal felújítását is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!