szerző:
MTI / hvg.hu

A főpolgármester szerint a főváros költségvetésének elfogadásáig, vagyis várhatóan február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok. Tarlós István erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

Azt is mondta, hogy a tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen elhangzott: az agglomerációs közlekedést nem kell a fővárosnak vállalnia. A HÉV-eket pedig teljes hálózatukkal együtt átvenné az állam – tette hozzá.

Az Index tudósítása szerint Tarlós azt is belengette, hogy indul a 2019-es főpolgármesteri választáson. Ez meglepetésnek számít, mert az elmúlt években mindig arról beszélt, hogy 2019-ben visszavonul. Ha véglegesen eldönti, hogy kiszáll, elkezdik nem komolyan venni – magyarázta. Emellett felpaprikázta a helyzet, ami előállt. Itt, mint mondta, elsősorban az ellenzéki volt városvezető képviselők pofátlan megnyilvánulásaira gondolt.

A tömegközlekedést érintő törvénymódosítás decemberi megszavazásával kapcsolatban a főpolgármester úgy fogalmazott: furának tartja, hogy senki nem szólt neki a törvénymódosítást két nappal megelőző tárgyaláson, hogy két nap múlva a hátába fogják vágni a kést.

Az Orbán Viktorral tartott megbeszélés Tarlós István szerint sokkal kevesebbet eredményezett, mint várta. Elhangzott viszont a miniszterelnök részéről, hogy a fővárosnak nem kell vállalnia az agglomerációs közlekedést, semmisnek tekinti ezt a feladatot maga Orbán Viktor is, így például a HÉV-eket teljes hálózattal átvenné az állam - tette hozzá.

A HÉV-eket valószínűleg a MÁV elővárosi hálózatába kapcsolnák be, ha átvenné a hálózatot az állam. A lehetséges megoldásokról Tarlós a napokban tárgyal Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!