szerző:
Kálmán Attila

Gurmai Zita az MSZP nőszervezetének elnöke annyira megrökönyödött a szingliadón, hogy komoly lépésre ragadtatta magát. A tömeg erejével riogatja a Fidesz-KDNP-t és mindennek a tetejébe még írásbeli kérdéssel is fordult a kormányhoz.

Az MSZP szövetséget ajánl mindazoknak, akik ellenzik a szingliadót!

– írta a Gurmai Zita által jegyzett szocialista sajtóközlemény.

Az MSZP és az európai szocialisták nőszervezetének elnöke visszautasíthatatlan ajánlata mellett keményen előveszi a kormánypártokat: "Az MSZP azt üzeni a Fidesznek és a KDNP-nek: takarodjanak az emberek hálószobájából!" Különben:

a tömeg erejével kell őket figyelmeztetni: nem tehetnek meg mindent a magyar emberekkel!

A szocialista politikus szerint a szingliadót ugyanúgy be fogja vezetni a kormány, mint a vasárnapi zárvatartást, hiszen azt is a KDNP javasolta. Sőt, a nőket sem fogják vezető pozícióba engedni, amíg nem szültek három gyereket – festett sötét képet Gurmai.

A vészhelyzetben kemény fegyverhez nyúlnak a szocialisták: "Az MSZP ezért írásbeli kérdést nyújt be a kormánynak és világos, egyértelmű választ vár arról, hogy nem lesz szingliadó!"

Úgy tűnik a tavalyi kongresszus után 2016-ban sem kellett sokat várni arra, hogy az MSZP-sek bizonyítsák kifinomult politikai érzéküket.

Aki lemaradt volna: Gurmai egy időközben lefújt, KDNP ifitagozat által szervezett esemény miatt lendült ellentámadásba. Kicsit valószínűleg sajnálhatjuk, hogy annyira kinevették szegény ifjú keresztényeket, hogy inkább lefújták a beszélgetést, ahol a szingliadón kívül más agyafúrt, konzervatív családpolitikai ötletekkel is megismerkedhettek volna a résztvevők.