szerző:
hvg.hu

Tavaly júniusban három percrig telefonált egy szegedi óvónő, eközben vertek meg egy rábízott kislányt. Most javasoltak vádemelést gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt az ügyben.

Egy járókelő mentett meg egy kislányt az egyik szegedi óvodában, akit két nagyobb fiú vert agyba-főbe a bokorban. Az óvónő azért nem vette észre az erőszakot, mert telefonált.

tudósított egy tavaly júniusi esetről a delmagyar.hu.

A lapunk információja szerint még tavaly nyáron két nagycsoportos fiú egy kiscsoportos lányt bántalmazott az egyik szegedi óvodában. Az ügyben a szülők feljelentése nyomán indult nyomozás. A rendőrség nemrégiben fejezte be a nyomozást, és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádemelést javasolt egy óvónő ellen.

Szanka Ferenc ügyész-szóvivő az esettel kapcsolatban lapunknak elmondta, az óvodapedagógus 2 perc 43 másodpercig telefonált, aminek során felügyelet nélkül hagyta a rábízott gyermekeket. Ekkor bántalmazott két gyermek az óvoda udvarának bokros részén egy gyermeket.

A Délmagyar szerint az egyik nagycsoportos fiú a lányon térdelt, egy ággal ütötte, a másik fiú pedig a hajánál fogva a térdéhez verte a kislány fejét, akinek homokot tömtek, szórtak a szájába, szemébe. Ezért nem tudott segítségért kiáltani. A kislány némán tűrte, hogy verik.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a bántalmazásra csak akkor figyelt fel az óvónő, amikor egy járókelő – aki az utcáról látta az esetet – felháborodva becsöngetett az óvodába, hogy mentse a kislányt, figyelmeztesse az óvónőt. Az ügyészség szerint az óvodapedagógus megszegte a munkakörével járó foglalkozási szabályokat, amivel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a sértett gyermeknek.

A telefonáló óvónő állítólag már egy másik szegedi óvodában dolgozik. A bántalmazott gyermek szülei előbb részletesen beszámoltak az esetről, később azonban visszavonták nyilatkozatukat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!