szerző:
hvg.hu

Lejárt a türelmi idő, mégsem kell elektronikus pénztárgépet beszerezniük a falusi turizmusban utazóknak.

Ésszerűségi okokra hivatkozva úgy döntött a kormány, hogy a falusi turizmusból élőknek nem kötelező online pénztárgépet használniuk  – értesült a Magyar Idők. Januártól lejárt a türelmi idő és a falusi vendéglátásból élő vállalkozóknak is elektronikus kasszával kiállított nyugtát kellett volna adniuk.

A kormánypárti napilap minisztériumi forrásra hivatkozva azt írta, hogy azért döntött így a kormány, mert az online kassza ezen a területen "túl nagy terhet jelenthet, amely így nagyobb lenne az elérhető előnynél."

Így viszont egy gonddal kevesebb a 3 ezer regisztrált és körülbelül ugyanennyi feketén működő szállásadónak. Aki ilyen vállalkozásban gondolkozik, annak továbbra is csak egy kormányablakon keresztül kell folyamatosan adatot szolgáltatnia.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!