szerző:
hvg.hu

Autója ablakán keresztül lőtt meg egy ISIS-szimpatizáns egy rendőrt Philadelphiában. A rendőr túlélte és üldözés közben fenéken lőtte a dzsihádistát, akit aztán később el is kaptak könnyedén.

Meglőttek! Erősen vérzek!

– ordította a 33 éves Jesse Hartnett járőr a rádióba, miután tizenegyszer lőtték meg a pirosnál.

A philadelphiai rendőr autójához egy fehér köpenybe öltözött férfi rohant oda, míg állt egy zebránál és az ablakon át ráürítette a tárat. A támadó, a 30 éves Edward Archer később azt mondta, hogy az Iszlám Állam nevében akarta megölni a rendőrt.

A tizenegy közelről leadott lövés a karján sebesítette meg súlyosan Hartnettet, egy lövés a könyökét is eltörte. Azonban súlyos sérülésekkel megúszta a támadást és így tudta riadóztatni kollégáit.

Sőt, a sérült járőr üldözőbe vette a támadót és lövéseket is leadott rá: az egyikkel a dzsihádista fenekét találta el.

A helyszínre tömegesen érkező philadelphiai rendőrök már könnyedén lekapcsolták Archert. A botcsinálta terrorista később azt vallotta, azért lőtt a rendőrre, mert a rendőrség a Koránnal ellentétes törvényeket szolgál. Az FBI szerint a férfinak nem volt konkrét kapcsolata az ISIS-szel.

Bűnőzöi előélete viszont annál inkább: 2012-ben már fegyverrel fenyegetett egy másik embert, miközben fegyvertartási engedélye sem volt. 2014-ben pedig jogosítvány nélkül randalírozott egy autóval.

Az esetről a CNN számolt be, itt egy térfigyelő kamera felvétele is megnézhető az esetről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!