szerző:
hvg.hu

A középkorú nő saját profilján keresztül több alkalommal megosztotta az egyik internetes oldalon a holokauszttagadó nézeteit, emellett többször a zsidóságot gyalázó, súlyosan sértő kifejezéseket is közzé tett. Vádat emeltek ellene, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a bűncselekmény, amivel vádolják.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt folytatólagosan elkövetett nemzetszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett miatt egy Győr környéki nővel szemben.

Az akkor 48 éves nő 2014. évben saját nevét tartalmazó profilján keresztül több alkalommal megosztotta az egyik internetes oldalon a holokauszttagadó nézeteit, emellett többször a zsidóságot gyalázó, súlyosan sértő kifejezéseket is közzétett.

A vádlott által elkövetett bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!