szerző:
hvg.hu

Az óév utolsó napjaitól január 10-ig tartó hidegben 35 ember halt meg kihűlés miatt, a többségük saját fűtetlen otthonában vesztette életét.

Az óév utolsó napjai óta eltelt időben, két hét alatt csaknem megduplázódott Magyarországon azoknak a száma, akik kihűlés miatt vesztették életüket – írja a Délmagyar Csongrád megyei hírportál a Magyar Szociális Fórumra hivatkozva.

Január 10-ig 35-en fagytak meg, közülük húszan saját, fűtetlen otthonukban. A 35 áldozat közül heten nők voltak, a legfiatalabb 45, a legidősebb 80 éves volt.

A hideg beállta óta összesen 75 ember vesztette életét kihűlés miatt. Harmincan a szabad ég alatt, harmincnyolcan otthonukban, heten pedig kórházba szállítás közben, illetve a kórházban haltak meg.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!