szerző:
hvg.hu

A devecseri férfi rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit, a nő hallgatással falazott neki. A nevelőapa a legkisebb, mindössze hat hónapos kisfiúnak csonttörést, égési sérüléseket, koponyaűri sérüléseket okozott, az anyának nem hagyta, hogy etesse a kicsit. A csecsemőt 2014 augusztusában olyan súlyosan bántalmazta, hogy a baba a klinikai halál állapotába került, két hónappal később a kórházban halt meg. A férfi és élettársa ellen vádat emelt az ügyészség.

Az ügyészség vádat emelt egy 32 éves devecseri férfi ellen, emberölés súlyosabban minősülő esete és kiskorú veszélyeztetése miatt.

A férfi három nevelt gyemeke testi, lelki fejlődését veszélyeztette, a legkisebb, hat hónapos kisfiúnak pedig a halálát okozta – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. Vádat emeltek a férfi 26 éves élettársa, a gyerekek szülőanyja ellen is, aki a gyermekeivel szembeni agressziót eltűrte, a csecsemőt sérülései ellenére nem vitte orvoshoz. Neki kiskorú veszélyeztetése és segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a rossz anyagi és szociális körülmények között élő családban a munkanélküli nevelőapa a gyermekek gondozásával kapcsolatos döntéseket kisajátította, élettársával és annak három gyermekével szemben agresszíven viselkedett.

A férfi erőszakos bánásmódja következtében a legkisebb gyermeken kék foltok keletkeztek, és testsúlya sem gyarapodott megfelelően, mert

amikor az elkövető maga nem tudta megetetni a gyermeket, azt az anyának is megtiltotta.

A nevelőapa a két nagyobb gyermeket többször bántalmazta, durván büntette. 2014 nyarán a férfi, az akkor hat hónapos gyermeket olyan erővel fogta, ragadta meg, hogy eltörte a baba karját és bordáit. Egy másik esetben a férfi elhatározta, hogy a gyerekeknek forró kamillával kell inhalálniuk, és a csecsemőt is a forró gőzbe tartotta. A kicsi emiatt égési sérüléseket szenvedett.

Az anya beutalót kapott, hogy a kicsit vizsgáltassa ki, mert nem hízik megfelelően, de nem vitte orvoshoz, sérülései okát eltitkolta, és az égési sérülések kezeléséhez sem kért segítséget.

Két esetben is előfordult továbbá, hogy a nevelőapa a kisfiút megrázta, aki mindkét esetben koponyaűri sérüléseket szenvedett. A 2014. augusztus elején történt bántalmazásban a gyermek az eszméletét is elvesztette, a klinikai halál állapotába került, és a szakszerű kórházi ellátás ellenére két hónap múlva elhunyt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!