szerző:
MTI

A földeáki gyerekek vélhetően egy hibás vízmelegítő miatt lettek rosszul, enyhe szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitt kórházba három gyermeket a mentőszolgálat hétfő este Földeákról – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden.

A makói hivatásos és a földeáki önkéntes tűzoltókat este tíz óra előtt riasztották a falu egyik családi házához, ahol három gyermek és két felnőtt él.

Mire ők kiértek, a mentők átszellőztették a házat, a műszerek a szén-monoxid jelenlétét már nem mutatták ki a levegőben. A lakásban egy átfolyó rendszerű vízmelegítő működött, amelyet a tűzoltók lezártak.

A szülők nem lettek rosszul, a három gyermek a szegedi klinikán töltötte az éjszakát, az elsődleges információk szerint enyhe szén-monoxid-mérgezést szenvedtek – tudatta a szóvivő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!