szerző:
hvg.hu

A fideszes képviselő a sajtóosztály útján tagadta a hírt, amely szerint a Szegedi Egyetem vezetésére pályázik.

A Fidesz sajtóosztálya tagadta azt a hírt, miszerint Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő indulna a Szegedi Egyetem kancellári posztjáért – írta a hírt először lehozó Délmagyar.hu. A képviselő korábban a lap üggyel kapcsolatos kérdéseire nem reagált.

Mint arról beszámoltunk, tizenheten jelentkeztek az egyetem kancellári posztjára, köztük említették Selmeczi Gabriellát is. A  lap úgy tudja, hogy pályázott Dlusztus Imre volt újságíró, a mórahalmi Mini Hungary Park vezetője, Dömötör Máté, az igazgatásszervezési és szolgáltatási központ főigazgatója is.

©

Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem korábbi kancellárja tavaly szeptemberben mondott le, miután egy Facebook-bejegyzés miatt sokan kritizálták. Egy olyan fotót osztott meg, amelyen tucatnyi meztelen nő ült egy csónakban, fölöttük pedig lengyelül az állt, hogy "végre normális bevándorlók".

Devecz november 28-áig töltötte lemondási idejét, azóta Dömötör Máté látta el a feladatait.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!