szerző:
hvg.hu

Gyakornoki programot hirdet a Miniszterelnökség. Január 29-ig lehet beadni a pályázatokat, legfeljebb ötven embert vesznek fel, és maximum fél évre, bár a szerződést szükség esetén meghosszabbíthatják. Szigorúak a feltételek, különösen akkor, ha a gyakornok kezébe esetleg minősített adatok kerülnek.

A pályázóknál feltétel a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet. Nem tölthetik be a 30. életévüket a jelentkezés időpontjában, hallgatói jogviszonyban kell állniuk valamelyik felsőoktatási intézménnyel és várhatóan 1 éven belül agrártudományi, gazdaságtudományi, bölcsész, mérnöki vagy kommunikációs szakképzettséget kell szerezniük. Ugyancsak a követelmények között szerepel a felsőfokú nyelvvizsga legalább egy idegen nyelvből – derül ki az ELTE Virtuális Állásbörzéjén megjelent felhívásból.

Aki belevág, egy sor papírt kell benyújtania: leckekönyvet, a diploma és nyelvvizsga másolatát, fényképes szakmai önéletrajzot, hatósági erkölcsi bizonyítványt, adatkezelési nyilatkozatot, motivációs levelet.

A felhívásban jelzik, hogy a Miniszterelnökség minősített adatokat tartalmazó irataiba csak a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény szerint lefolytatott ellenőrzés alapján kiadott engedély alapján lehet betekinteni. Ha „a szakmai gyakorlat teljesítéséhez minősített adat megismerése szükséges, a pályázó nemzetbiztonsági ellenőrzése kötelező” – közölték.

Január 29-ig lehet pályázni, és február 15-től kezdhető meg legkorábban a szakmai gyakorlat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!