szerző:
HVG

Az olimpiai szereplésért felelős hivatalnokok megmentőként léphetnek fel az úszóbotrányban, ami jól jöhet nekik a gyászosan álló riói kvalifikáció miatti nehéz helyzetükben – írja a HVG e heti száma.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) avatkozik megmentőként az ügybe – sokak szerint ez lehet a Hosszú Katinka-botrány lezárása. Lehet, hogy már az úszónő sajtótájékoztatóit is a MOB motiválta, amire valóban több gyanús körülmény (a színhelyek, a meghívottak köre) is utal.

Az események mögött az egyébként akkor éppen síelő Borkai Zsolt vezette MOB-ot látók úgy vélik, a riói esélyes sportoló „megmentése” azért jönne jól az olimpiai bizottságnak, mert egyebet nem nagyon tud felmutatni. Mert bár soha nem volt ennyi pénz a magyar sportban, mint most, ennyire gyászosan sem állt az olimpiai kvalifikáció.

Olyan sem fordult még elő, hogy az olimpia évében egyetlen csapatsportágban nem biztosított a részvétel, még a férfi vízilabdázók sem szerezték meg a jogot, éppen e napokban küzdenek érte az Európa-bajnokságon. Márpedig, ha a nemzeti ügynek tekintett olimpián nem szállítja a magyar csapat az aranyakat, az a MOB-elnöki posztot győri polgármestersége mellett betöltő Borkai székébe kerülhet.

Részletek a csütörtöki HVG-ben.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!