szerző:
hvg.hu

A vízelvezető árkok telítettek, nem, vagy nehezen tudnak lefolyni és a legmélyebben fekvő ingatlanokat veszélyezteti a víz.

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően egy hét alatt négy centit emelkedett a Balaton vízállása, 110-ről 114 centiméterre - írja a sonline. A lapnak Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere azt mondta: a településen nincs vészhelyzet, nem kell beavatkozni.

A vízelvezető árkok telítettek, nem, vagy nehezen tudnak lefolyni és a legmélyebben fekvő ingatlanokat veszélyezteti a víz.

©

A polgármester szerint a Balaton vízszintjét magasan kellene tartani, de meg is kellene teremteni ennek a feltételeit, az infrastruktúra szükséges átépítésével, ami viszont önkormányzati forrásból nem megy. A városvezető pályázati támogatásban reménykedik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!