szerző:
hvg.hu

Minden kisvárosban legyen egy sportcsarnok, és abban legyen alkoholt árusító büfé – akkor sok hasonló eset történik majd, mint vasárnap Abonyban, ahol a versenybizottság tagjait három garázda üldözte be az öltözőbe. Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélték őket.

Csoportos garázdaság miatt állított bíróság elé három szolnoki férfit a Ceglédi Járási Ügyészség, miután egy kispályás labdarúgótornán kialakult vita hevében a versenybizottság tagjaira támadtak Abonyban.

Vasárnap az abonyi sportcsarnokban kispályás labdarúgótornát rendeztek. Három szolnoki játékos csapata a délelőtti mérkőzéseken kiesett a további versengésből. A férfiak azonban a sportcsarnokban maradtak, és a büfében iszogattak, majd megnézték a délutáni meccseket.

Az egyik meccsen a játékvezető mindkét csapatból több játékost is kiállított, majd az egyik csapat létszáma a kiállítások folytán annyira lecsökkent, hogy a játékvezető a szabályok értelmében lefújta a mérkőzést.

Ez a játékvezetői döntés az egész sportcsarnokban heves vitát váltott ki. A vita főként a labdarúgók és a játéktér melletti asztalnál helyet foglaló versenybizottság tagjai között zajlott, ám abba a vádlottak is belefolytak. Hogy érveiknek nyomatékot adjanak, a férfiak felborították a versenybizottság asztalát, majd a bizottság tagjaira támadtak, akik a szertárba menekültek. Azokat, akik útjukat állták, többször megütötték.

A férfiakat egy éppen a sportcsarnokban szurkoló szolgálaton kívüli rendőr fékezte meg, majd a Ceglédi Rendőrkapitányság rendőrei előállították és őrizetbe vették őket.

A Ceglédi Járási Ügyészség két napon belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfiakat. A Ceglédi Járásbíróság kedden mindhármukat 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság döntése jogerős.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!