szerző:
hvg.hu

A kormányzat az egyetemek gazdasági felügyeletéhez hasonló rendszert alakítana ki a kórházak esetében is.

Az Index információi szerint az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) új egészségügyi államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán a hét elején összehívta a kórházak igazgatóit, és arról beszélt, hogy az állam képviselőjeként egy kórházi kancellárra bíznák a gazdálkodás ellenőrzését a kórházakban is. A lap szerint részletek még nem derültek ki az új rendszerről.

Az államtitkár a kancellárok kinevezése mellett egyeztetett a fővárosi ellátásról, az alapellátás kérdéséről, a minimum feltételek és kompetenciarendszerek ügyéről, valamint az egészségügyi és a szociális ellátás szétválasztásáról is.

A kancellárok kinevezését az egyetemeken a kormány korábban azzal indokolta, hogy őrködniük kell a többmilliárdos vagy több tízmilliárdos költségvetésű, közpénzből működő intézmények hatékony gazdálkodása felett – idézi fel a lap.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!