szerző:
hvg.hu

Többek között Güttler Károly és Gyurta Dániel edzője is aláírta a Kiss László szövetségi kapitányt és az úszószövetség vezetését támogató nyilatkozatot. A 90 aláíró úszóedző nyilvános bocsánatkérést vár Shane Tusuptól, Hosszú Katinka férjétől.

Az mno.hu megszerezte annak a 90 úszóedzőnek a névsorát, akik aláírták a Kiss László szövetségi kapitányt és az úszószövetség vezetését támogató nyilatkozatot. A támogatók között van többek között Virth Balázs, a Gyurta Dánielt felkészítő edzői team tagja és az 1988-as szöuli olimpia ezüstérmes mellúszója, Güttler Károly is. "E nyilatkozatot aláíró magyar úszóedzők nevében a leghatározottabban visszautasítjuk azt a szégyenteljes eljárást, amellyel Hosszú Katinka, de elsősorban férje, Shane Tusup kezelte Kiss László szövetségi kapitány párbeszédre irányuló gesztusát a 2016. január 6-án tartott sajtótájékoztatót követően" – olvasható a dokumentumban, ami múlt hét pénteken került nyilvánosságra. A trénerek felszólították Shane Tusupot, hogy a jövőben adja meg a kellő tiszteletet Kiss Lászlónak, a sajtótájékoztatón történtek kapcsán pedig nyilvános kérjen bocsánatot. A levélben arról is szó van, hogy az utóbbi években jelentősen javultak a hazai viszonyok és sokkal jobb körülmények között készülhetnek az úszók, mint 4-5 éve.

Kiss László szövetségi kapitány az után mondott le, hogy Hosszú Katinka nem állt vele szóba azon a sajtótájékoztatón, ahol az úszó összetépte az úszószövetség által kínált szerződést. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke azt mondta, hogy nem fogadja el a lemondást, de Kiss később meggondolta magát és maga vonta vissza lemondását.

A teljes névsor:

Bagaméri Bence, Bakó Pál, Bálint Zoltán, Balogh Sándor, Bán Sándor, Barta-Fazekas Mónika, Bartáné Tóth Bea, Becsey János, Belák Brigitta, Bene Vera, Bodrogi Viktor, Bokor Gyöngyi, Budavári István, Csernák Mariann, Csütörtöki Marcell, Dániel András, Deák Gyöngyi, Egerszegi Klára, Egressy János, Farkas János, Friedl Bernadett, Gellért Gábor, Güttler Károly, Gyenese Ágnes, Gyepes Ádám, Hajdú László, Hargitay András, Hidvégi Tímea, Horváth Csaba, Horváth Judit, Hutkai Dániel, Jancsik Árpád, Jókuti Péter, Kalmár Gergely, Karvalics Péter, Kiss Attila, Kollár Zoltán, Kovács Ottó, Kovács Barna, Kovács László, Kovács Gábor, Krajnyák György, Kutasi Gergely, Lakatos Roland, Lévai Anita, Lovász László, Magó Gábor, Major Dóra, Maschle Edit, Máté Zsolt, Nagy Péter, Nagy Zoltán, Nagy Attila, Nemes Zoltán, Paksi Tibor, Pálinkás Máté, Pass Ferenc, Paszler József, Patkó Kata, Pecsics Zsuzsa, Petruska László, Pintér Vanda, Plagányi Zsolt, Platonov Miklós, Poczó Elemér, Polgár Sándor, Ponyi István, Sándor Gyula, Sántics Béla, Selmeci Attila, Sincki Ádám, Szájer Péter, Szeidl Balázs, Táczi Zsolt, Takács Imre, Tancsa Norbert, Tari Imre, Török Enikő, Törös Károly, Tószegi Andor, Tóth Ramon, Tóth Ákos, Turbék Ádám, Turi György, Turi Varga Zsuzsanna, Varju Katalin, Vértesi Tamás, Virth Balázs, Vizi Csaba, Zakariás Géza.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!