szerző:
hvg.hu

A főpolgármester nem cáfolta az Index értesülését, amely szerint Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó közvetített Tarlós István és Orbán Viktor között a fővárosi közlekedés finanszírozásával kapcsolatos feszültség ügyében. A lap felhívja a figyelmet arra: most először ismerte el egy fontos fideszes politikus, hogy operatív politikai szerepet kapott az extravagáns életmódjával is feltűnést keltő Habony Árpád.

A Fővárosi Önkormányzat és a kormány között érezhetően nőtt a feszültség a fővárosi közlekedés finanszírozását is érintő salátatörvény decemberi megszavazása óta. Ennek csúcspontját jelentette az, amikor kitudódott, hogy a miniszterelnök és a főpolgármester egyeztetésen a Népszabadság szerint Orbán Viktor azt mondta: számára "a főváros irodalmi kérdés", és ha rajta múlna, egy fillér EU-s forrást sem biztosítana a fővárosnak”. Tarlós István erre az Indexnek adott interjúban újra csalódottságának adott hangot, és jelezte, hogy nem ért egyet a miniszterelnökkel.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy átveszi a kormány az agglomerációs közlekedéssel járó terheket a Volán és a MÁV közreműködésével. Tarlós István azt állította, hogy a megállapodásról egy cetliről értesült, és annyit reagált: "Nagyon helyes!"

Tarlós István az Indexnek is azt mondta, hogy nagyon örül a megállapodásnak. A főpolgármester szerint a részleteket Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel hamarosan megtárgyalják.

Az Indexnek azt az értesülését, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó közvetített az ügyben, Tarlós István nem cáfolta. Azt mondta, hogy Habony valóban pozitív, jószolgálati szerepet töltött be, amit köszön neki.

A mai az első eset, amikor egy fontos fideszes politikus elismeri, hogy az átláthatatlan jövedelmi viszonyai ellenére extravagáns életmódjával és pénzköltési szokásaival eddig is nagy feltűnést keltő Habony Árpád operatív politikai szerepet kapott. Áprilisban Orbán Viktor az Index kérdésére még a sajtó által keltett "feszkónak" nevezte a Habony politikai szerepére vonatkozó állításokat – emlékeztetett a lap.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!