szerző:
hvg.hu

Csongrád megyéből a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csatlakozott csütörtök estig a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének tiltakozó akciójához – írja a Délmagyar.hu.

Csongrád megyéből csütörtök estig csak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tantestülete csatlakozott nyílt szavazással, többségi döntéssel a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó akciójához, illetve magánszemélyként 36-an álltak a hermanosok mellé a megyéből – írja a Délmagyar.hu.

A támogatók a tanitanek.com oldalon állnak a kezdeményezés mellé, jelenleg négyezernél is több pedagógus vagy civil jelezte, hogy támogatja azt.

©

A miskolci tantestület nyílt tiltakozást intézett a múlt héten a kormány felé a közoktatás állapota miatt, azt írták nyílt levelükben, hogy káoszt, bizonytalanságot és elkeseredettséget tapasztalnak, és úgy érzik, nem a tanárok és a diákok javát szolgálják az oktatáspolitikai változások. A Herman tanárainak levelét itt olvashatja el.

A Hermanhoz azóta csatlakozott az ugyancsak miskolci Földes Ferenc Gimnázium is, és több más intézmény, de van olyan anonimitásba burkolózó Klik-vezető is, aki támogatja az akciót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!