szerző:
hvg.hu

Csongrád megyéből a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csatlakozott csütörtök estig a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének tiltakozó akciójához – írja a Délmagyar.hu.

Csongrád megyéből csütörtök estig csak a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tantestülete csatlakozott nyílt szavazással, többségi döntéssel a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó akciójához, illetve magánszemélyként 36-an álltak a hermanosok mellé a megyéből – írja a Délmagyar.hu.

A támogatók a tanitanek.com oldalon állnak a kezdeményezés mellé, jelenleg négyezernél is több pedagógus vagy civil jelezte, hogy támogatja azt.

©

A miskolci tantestület nyílt tiltakozást intézett a múlt héten a kormány felé a közoktatás állapota miatt, azt írták nyílt levelükben, hogy káoszt, bizonytalanságot és elkeseredettséget tapasztalnak, és úgy érzik, nem a tanárok és a diákok javát szolgálják az oktatáspolitikai változások. A Herman tanárainak levelét itt olvashatja el.

A Hermanhoz azóta csatlakozott az ugyancsak miskolci Földes Ferenc Gimnázium is, és több más intézmény, de van olyan anonimitásba burkolózó Klik-vezető is, aki támogatja az akciót.