szerző:
hvg.hu

Október óta három rablógyilkosság történt Pest megyében, idős emberekre csaptak le az elkövetők. A rendőrség gőzerővel nyomoz, a profilozók szerint alacsony iskolázottságú, primitív férfiak lehetnek az elkövetők.

Három rablógyilkosság történt az utóbbi időben Pest megyében: tavaly októberben a Mendéhez tartozó Pusztaszentistvánon, novemberben pedig Érden támadtak meg egy-egy idős házaspárt, legutóbb pedig a múlt héten, vélhetően szerdán éjszaka csaptak le Csemőn, ahol a 90 éves H. Györgyöt megkínozták, majd agyonverték és kifosztották a házát.

Az mno forrása szerint a helyszínek, az elkövetés módja azt valószínűsíti, hogy legalább három támadó volt a lakásokban és egy az utcán figyelőként. A nyomozók számára az is nyilvánvaló, hogy nem találomra választották ki áldozataikat, hanem tippet kaptak arról, hova érdemes betörni, hol számíthatnak értékekre, illetve kicsi vagy semmilyen ellenállásra.

A három Pest megyei rablógyilkosság vizsgálata során a nyomozók felmérik egyebek mellett a vándorkereskedők körét is, hogy kik járhattak a támadások településein az adott időszakokban, ugyancsak gőzerővel dolgoznak az igazságügyi szakértők is. Mindhárom családi házban napokig helyszíneltek, és az összegyűjtött tárgyi bizonyítékok – DNS-minták, vérszennyeződések, haj- és szőrszálak, ujjnyomatok – a fővárosi bűnügyi laboratóriumba kerültek.

Jelenleg a profilozók szerint annyi tudható, hogy a banda támadó tagjai vélhetően alacsony iskolázottságú, primitív férfiak, akiknek nem számít az emberi élet, hidegen hagyja őket mások szenvedése. Az életkoruk 20–45 év közé tehető - olvasható a lap cikkében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!